Nuttige Links

Stad Blankenberge

Stad Blankenberge

Officiële site van de stad Blankenberge met nieuws, activiteitenkalender, informatie over de diensten en een e-loket.

Kustweerbericht

Kustweerbericht

Het kustweerbericht van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust geeft een goed beeld van het weer aan onze Noordzeekust. Vier keer per dag vindt u een aangepast zee- en kustweerbericht en mariene meteoverwachtingen, maar ook informatie en voorspellingen over golven, getij, wind en zicht op zee.

O'Neill Beachclub Blankenberge

O'Neill Beachclub - Blankenberge

De O'Neill Beachclub heeft een uitgebreid aanbod aan allerlei sportactiviteiten zoals golfsurfen, Stand Up Paddle en kitesurfen. De minimumleeftijd is 8 jaar. Bij de sportclub hoort ook een leuke strandbar waar je een lekkere cocktail kunt drinken na een dagje surfen.

Serpentarium Blankenberge

Serpentarium - Blankenberge

Ben je een held op zoek naar spanning of kriebelt het als je aan een oerwoud vol spinnen, slangen en hagedissen denkt? Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door de mysterieuze wereld van reptielen.

Sealife Blankenberge

SEA LIFE park - Blankenberge

Ontvang je duikbril en logboek voor jouw boeiende ontdekkingsreis in SEA LIFE Blankenberge, langs de Amazonerivier door onze zeeën en oceanen. Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien, beruchte piranha’s, het zeepaardjes kweekprogramma tot een prachtige zeeschildpad met een beperking.

De Fonteintjes - wandelroute

De Fonteintjes zijn een langgerekt duinengebied met duinmeertjes en vochtige duingraslanden. Het gebied ligt tussen Blankenberge en Zeebrugge enerzijds en de zee en de kustbaan anderzijds.

Uitkerkse Polder - wandel- & fietsroutes

Ben je op vakantie aan de kust en wil je naast het strand ook genieten van de natuur? Trek dan de Uitkerkse Polder in voor een gezinswandeling of een fietstocht. Dit natuurgebied van 1400 ha vind je tussen Blankenberge, Wenduine, Nieuwmunster en Zuienkerke. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen. Geniet zowel in de zomer als in de winter van deze trekpleister voor vele zeldzame vogels!